En grounded aftenrutine

Velkommen til det sidste indlæg i denne serie om velvære, selvkærlige handlinger og det gode liv. I dette indlæg skal vi se nærmere på aftenrutiner der hjælper dig med at lande blødt i dig selv, når dagen er omme. For mange af os byder hverdagen på gøremål, travlhed, og forpligtigelser. Når vi efter arbejde, studie eller aftaler kommer hjem til vores bolig, er det så vigtigt også at komme hjem til os selv. At mærke dagen og dens oplevelser, fordøje dem og give slip på de ting som ikke gavnede os i dag. Måske du allerede har rutiner, der hjælper dig med at koble af og finde ro -hvis ikke, så håber jeg at kunne inspirere dig med nogle
af mine yndlingsmåder at slutte dagen på.

MÆRK EFTER, HVAD DER GAVNER DIG

Som med alle andre selvkærlige handlinger er det vigtigste, at de bunder i det du har brug for, og som fylder dig op. Husk på, at det ikke handler om, hvad andre gør eller dyrker som egenomsorg, men hvad der giver dig en følelse af ro og at være veltilpas. Hvis ikke yoga er noget for dig, er det helt okay at vise din krop omsorg på en anden måde.

Man behøver ikke at trække englekort eller meditere for, at kunne dyrke egenomsorg. Selvom disse for mange, er nogle skønne måder at gøre det på! Så hold fast I at gøre de ting, som føles oprigtigt gode for dig.


Vores dage er alle meget forskellige - nogle er travle, nogle er rolige, nogle er gode, og nogle er hårde. Mange er en blanding af det hele, så det er vigtigt at du mærker efter hvad det er der føles bedst for dig. Hvis ikke du er helt sikker på, hvad der føles godt for dig en given dag, kan du måske lade dig inspirere af de ritualer jeg selv holder meget af at dyrke når dagen lakker mod ende:

1. Udstræk eller yoga - at komme ned i kroppen, mærke hvor jeg holder spændinger og give slip på dem. Gennem blød bevægelse finder jeg taknemlighed for min krop, ro til mit sind og at gøre det hyggeligt med en kop te og stearinlys bringer mig lidt ekstra glæde i de kolde måneder.


2. Skincare og et varmt bad - at vaske dagen af, bløde kroppen op og være blid mod mig selv holder jeg ekstra af at gøre efter en travl dag. Det er en dejlig måde at tage sig tid til, bare at være til stede og nyde at du gør noget kærligt for dig selv.


3. Nærvær - at bruge aftenen med venner, kæreste, på at læse eller lytte til en podcast er det bedste jeg ved når jeg vil koble af og nyde at være tilstede. Især på dage hvor jeg har siddet meget ved min computer, føles dette så dejligt for både sind og øjne at lave noget andet, end at se serie. Dog holder jeg også utrolig meget af at slutte dagen med en god film, hvis jeg har været meget på farten. Igen handler det om, at mærke godt efter hvad du føler dig allerbedst tilpas med påen given dag.


4. Journaling - at tømme hovedet for dagens indtryk, tanker, glæder og bekymringer og at få det ned på papir er en dejlig måde at lette sit sind på. Husk, at det du skriver altid kun er til dig - her er der ingen du skal performe for, så hvordan din håndskrift ser ud, om du laver stavefejl eller ikke har en retning med tankestrømmen gør ikke det mindste. Her er blot plads til dig og det du har brug for at
lægge fra dig efter dagen.

I tråd med dette, har jeg formuleret disse spørgsmål, som du kan lade dig guide af, når du reflektere over dagen som er gået:


• Hvornår følte jeg mig mest til stede i dag?
• Hvad var det bedste ved min dag?
• Hvornår følte jeg mig bedst tilpas, og hvorfor?
• Hvad fik mig til at grine eller smile i dag?
• Hvad vil jeg give slip på fra i dag?
• Hvad ser jeg frem til i morgen?


Jeg elsker at slutte dagen med at reflektere over spørgsmål som disse. Det bliver ofte gjort på sofaen eller i min seng, og hvis jeg har haft en dag, hvor jeg har været meget på farten trænger jeg tit til at sidde i fuldkommen ro og koble hjernen fra. Det elsker jeg at gøre med et afsnit af min yndlingsserie og en lækker snack. Så her får du opskriften på en af mine favoritdesserter til de dage, hvor jeg gerne vil have noget sødt der stadig er til den sunde side. Nedenfor finder du den lækreste opskrift på chokolademousse lavet på bare fire ingredienser:

CHOKOLADEMOUSSE PÅ AVOCADO OG BANAN

Ingrediensliste:

• 1 moden banan
• 1 moden avocado
• 1 spsk. honning
• 1-2 spsk. kakaopulver
• En smule salt
• En smule vand
• Topping efter ønske - jeg bruger kokos og frosne bær


Fremgangsmåde:


1. Fjern stenen fra din avocado og skræl bananen. Kom derefter avocado og banan i en minihakker eller
food processer.
2. Tilføj dernæst honning, salt, kakao og vand (start hellere for lidt end for meget vand - du kan altid
tilføje ekstra, hvis du gerne vil have teksturen mere flydende, efter du har kørt ingredienserne
sammen).
3. Mix alle ingredienserne i din food processer eller minihakker, og hæld massen over i en skål.
4. Slut desserten af med dine yndlings toppings - jeg elsker at bruge bær og kokos. God appetit!

Jeg håber meget, at dette indlæg har givet dig lidt inspiration til, hvordan du kan tage dig godt af dig selv når dagen går på hæld, hvad end den har været lang og travl eller rolig og rar. Jeg håber også, at denne serie har givet dig en masse ny viden om, hvordan du nærer din indre verden, dine drømme og det liv du godt kunne tænke dig at leve. Nyd opskriften og tag endelig mig selv og Rethinkit Studios, hvis du har lyst til at dele dine tanker om indlæggene eller dine egne selvkærlige handlinger med os på Instagram @helena_lien og @rethinkit_studios. Tak fordi, du læste med!


- Helena

LÆS VIDERE

AFSNIT 1

SKAB DIT BEDSTE LIV

I første afsnit af 'Nurture yourself' forklarer og uddyber Personlig Træner og Mindset Coach, Helena Lien, begrebet 'Positiv psykologi', og hvordan du med dette værktøj kan skabe dit bedste liv.


LÆS VIDERE