NURTURE YOURSELF AF HELENA LIEN

Start dagen med indre ro

Velkommen til tredje indlæg i denne lille serie om velvære, som jeg har fornøjelsen af at bringe dig i samarbejde med Rethinkit Studios. Jeg håber, at du har fundet inspiration og nytte i de tidligere indlæg, hvor vi har set nærmere på det gode liv, kerneværdier og motivation.

I dette indlæg vil jeg dele mine bedste bud på en selvkærlig morgenrutine og måder, hvorpå du kan dyrke velvære og ro i din dagligdag. Netop dette emne går så smukt hånd i hånd med de værdier som Rethinkit Studios. repræsenterer. Deres styles er skabt for, at du kan føle dig veltilpas og hjemme i det tøj du bærer - uanset om du klæder dig på til de bløde morgener, hårde træninger eller daglige gøremål. Stil og funktionalitet er altid med dig i Rethinkit's smukke styles. Lad os kigge lidt nærmere på, hvordan du kan skabe dig en mindful start på dagen, der giver dig ro og velvære.

EN MINDFUL MORGENRUTINE

Hvordan dagen starter bedst er forskellig for os alle, og det varierer også meget for mig, hvordan jeg foretrækker at starte min dag. Sommetider er en morgentræning, og at begynde dagen med et energiboost det bedste jeg ved. Men i en travl hverdag nyder jeg også, når der er tid til en morgen, der starter roligt og med plads til at lande i mig selv inden dagen begynder.

At starte dagen med mind mindfulness betyder ganske enkelt, at du skaber tilstedeværelse og nærvær for dig selv. At du bruger morgenstunden som en mulighed for at lande helt og fuldkomment i dag, så du kan være nærværende i løbet af resten af din dag. Måske det betyder, at du står en halv time tidligere op, så du kan være nærværende resten af din dag. Måske det betyder, at du står en halv time tidligere op, så du kan nå at spise morgenmad i ro og mag før du skal på arbejd. Eller at du tager noget af turen til studie på gåben, så du kan nyde en solrig morgenstund før dagen begynder. Det kan også være ved at starte dagen med bevægelse i form af yoga eller en træning som får dig ned i kroppen - det må gerne variere fra dag til dag, hvordan du skaber nærvær for dig selv.

Hvis du har tid til at sidde et øjeblik med en notesbog og dine tanker før dagen går i gang (det holder jeg selv meget af), så kan du bruge disse spørgsmål til at vække dit sind og checke ind med dig selv.

1. Hvordan har jeg det i dag?

2. Hvad er jeg taknemmelig for i dag?

3. Hvad glæder jeg mig til i dag?

4. Hvordan kan jeg passe bedst på mig selv i dag?

5. Hvad ville gøre i dag til en god dag, og hvad kan jeg gøre for at realisere det?

Med en stund til at nære kontakten til dig selv gennem disse refleksioner, kan du starte dagen med taknemmelighed (som jo er en af vores lykke-fremmende strategier), sindsro og optimisme. For mig er der også nogle helt konkrete rutiner og små ritualer, der altid er en del af min morgen:

1. Meditation - jeg lytter altid til en guidet meditation, enten når jeg laver yoga for at forbinde krop og sind, eller når jeg laver min hudpleje og gør mig klar til dagen. Meditation kan måske virke uoverskueligt at starte på, fordi det for mange er forbundet med en forventning om, at man skal kunne slukke fuldkomment for sine tanker. Hvis du synes det er overvældende at skulle begynde på en meditationspraksis, kan du starte med at lytte til guidede meditationer, hvor du blot er opmærksom på, hvad denne vækker i dig imens du lytter. Jeg elsker at bruge appen Insight timer, som har masser af gratis meditationer tilgængeligt.

2. Hudpleje og et varmt bad - at tage mig godt at min krop og hud er en af mine yndlingsting ved morgnen. At tage nogle øjeblikke til at være til stede når jeg lader kroppen op i varmt vand eller nyder duften af lækre produkter efter badet giver mig sådan en behagelig følelse i kroppen og ro til mit sind.

3. En nærende morgenmad - jeg spiser altid en morgenmad, der sætter mig op til dagen med god energi. Nogle dage bliver det til morgenmad på farten, somme tider starter jeg arbejdsdagen derhjemme, men jeg har altid fokus på, at indtage et balanceret måltid der nærer mig når jeg starter min dag. Du behøver ikker at spise morgenmad lige når du står op - du må gerne vente til appetitten og lysten til morgenmad melder sig. Tag dig tid til at lave lige den morgenmad du holder mest af, og lad dette være en selvkærlig handling for dig selv.

INGREDIENSLISTE

Da morgenmad er en (stor) del af min morgenrutine, vil jeg i dag dele opskriften på min yndlings overnight oats med dig. Jeg har spist disse trofast i flere år, og særligt når jeg skal have morgenmaden med mig ud af døren er denne helt perfekt. Den tager kun et par minutter at lave, derefter skal den i køleskabet natten over og står så klar til at tage med i tasken når du skal ud af døren næste morgnen. Den er rig på kostfibre, protein og komplekse kulhydrater, som giver dig en god og balanceret start på dagen. Du kan altid toppe den med de ting som du holder mest af, og nyde den derhjemme, hvis det er her din morgens starter. Opskriften finder du nedenfor:

Overnight oats med bær og kakao

• 2 spsk. havregryn

• 1,5 spsk chaifrø

• 2 dl plantemælk (fx havre eller soyamælk)

• 1 spsk. kakaopulver

• 1 håndfuld friske eller frosne bær

FREMGANGSMÅDE

1. Kom havregryn, chiafrø og kakaopulver i et glas og rør det sammen så kakoen er godt fordelt. Kom herefter de frosne bær i glasset.

2. Tilsæt plantemælk og rør grundigt. Lad gerne glasset stå i 5 til 10 minutter og rør i det af flere omgange, så grøden bliver så godt fordelt som muligt. Ellers kan det godt klumpe lidt sammen i bunden af glasset.

3. Kom grøden i køleskabet og lad den stå natten over. Hvis du synes teksturen ikke er blevet helt som du ønsker næste morgen kan du altid tilføje lidt ekstra plantemælk eller havregryn for at få den konsistens du ønsker.

4. Færdiggør grøden med dine favorit toppings - jeg elsker at bruge mandelsmør, bananer og kokus på min.

5. Nyd grøden derhjeme eller tag den med i tasken, så du har et nærende morgenmåltid med på farten.

Tak fordi du læste med på endnu et indlæg - jeg håber meget, at du har fundet inspiration til en rolig morgenrutine der skaber nærvær for dig, og at du får glæde af opskriften.

- Helena Lien

LÆS VIDERE

AFSNIT 1

SKAB DIT BEDSTE LIV

I første afsnit af 'Nurture yourself' forklarer og uddyber Personlig Træner og Mindset Coach, Helena Lien, begrebet 'Positiv psykologi', og hvordan du med dette værktøj kan skabe dit bedste liv.


LÆS MERE HER