Emilie Hage:

”Hvis bevægelse føles som en sur pligt, bliver det aldrig godt”

Mød 32-årige Emilie, der til daglig arbejder som UX-designer og underviser som reformer pilates-instruktør hos Powerhouse CPH. I starten af 2022 startede hun sit eget træningskoncept med udendørs drop-in træningshold rundt omkring i KBH, da hun ønskede at forene den frie udendørstræning med en motiverende fællesskabsfølelse. Som tidligere danser har bevægelse og fysisk aktivitet altid været en stor del af hendes hverdag og hun bruger det selv som en måde at koble af på.

Emilie håber, at hun gennem sin træning kan motivere andre til at komme i gang. Hvis du er blevet nysgerrig på Emilie og hendes træningshold, så læs med her og følg med på hendes instagram profil @powertoning_emiliehage.

Hvordan ville din familie og venner beskrive dig?

”Energisk, positiv, optimistisk, impulsiv og (håbløs) romantisk.”


Hvordan ser din morgenrutine ud?

”Jeg er udpræget A-menneske, men også udpræget langsom - især om morgenen. Så god tid er en vigtig faktor. Jeg har ikke en fast rutine, men min morgen begynder typisk et par timer før jeg skal være et sted.” 

”Morgenmad er mit yndlingsmåltid på dagen, så jeg kan godt lide at have god tid til min morgenmad. Hvis vejret er til det, elsker jeg at sidde på altanen og nyde morgensolen. Derudover elsker jeg at gå eller løbe en tur om morgenen og opleve byen før den vågner. Der er noget særligt ved stemningen i gaderne tidligt om morgenen.” 


Hvad er egenomsorg for dig?

”Jeg har altid mange mennesker omkring mig både i forbindelse med arbejde og i fritiden. Jeg trives godt med mange sociale aktiviteter, men jeg nyder virkelig når jeg har tid til mig selv. Det kan være at tage en middagslur, dyrke motion, svømme en tur, læse et blad eller bare tulle rundt derhjemme. Det er aktiviteter hvor jeg lader op, hvor der ikke er nogen, der forventer noget af mig, og hvor der er ro og tid til at gøre de ting, der falder mig ind.”

Hvad er sundhed for dig?

”For mig er sundhed en flydende tilstand, som mest af alt handler om at lytte til kroppens behov og skabe en god balance i hverdagen. Jeg bryder mig ikke om at leve efter restriktioner. Jeg prioriterer kost, søvn og fysisk aktivitet, men der skal være plads til at være impulsiv.”

”Sundhed for mig handler også om det mentale - somme tider får jeg mentalt overskud af at løbe en lang tur, andre gange får jeg mere overskud af en god snak. De nære relationer til venner og familie er lige så vigtige for mig i hverdagen og er med til at skabe en god balance sammen med en sund kost, motion og søvn.” 

 

Hvad giver det dig at bevæge din krop?

”Det giver en virkelig god følelse både i krop og sind. Jeg kan sagtens have dage, hvor jeg er træt og uoplagt, men når jeg først er i gang, elsker jeg at mærke kroppen arbejde.” 

”Det føles godt at slippe alle tanker og være til stede i kroppen fremfor i hovedet. Det er en god afveksling til mit job som UX-designer. Det kan virke helt meditativt for mig, fordi fysisk aktivitet tvinger mig til at være til stede i kroppen og glemme alt andet for en stund.”

Som selvstændig, hvordan opretholder du en balance mellem arbejde og fritid?

”Jeg har et fuldtidsjob og det er da krævende en gang imellem at få det hele til at gå op, men heldigvis føles undervisningen også som et frirum for mig, der giver mig energi. Jeg får hele tiden nye idéer til min træning som jeg har lyst til at udvikle og jeg nyder at møde så mange søde mennesker gennem min undervisning. Men selvfølgelig kræver det også, at jeg en gang imellem drosler ned. Jeg er blevet meget god til at mærke efter, når jeg trænger til at lade op.”


Hvor kom idéen til at lave dine udendørs træningshold?

”Jeg har altid godt kunne lide at træne udendørs og startede med nogle små hold for mine veninder, når vi var ude og løbe. Jeg synes det er supergivende at træne sammen med andre. Den gode energi smitter og det bliver lidt ekstra intenst, når man har andre at sammenligne sig med.” 

”Jeg elsker den stemning og fællesskabsfølelse der opstår, når man træner sammen. Det er den fedeste energi og en dejlig måde at møde nye mennesker på. Jeg var selv kørt lidt død i de traditionelle fitnesscentre, så jeg besluttede at rykke holdene udendørs. Det er en super kombination med frisk luft og træning i smukke omgivelser, og jeg er rigtig glad for det fællesskab, der er opstået.”

”Samtidig ønskede jeg at skabe et mere fleksibelt holdkoncept, hvor man kan droppe ind, når det passer uden at være bundet af et fast abonnement eller lignende. Jeg ville også gerne skabe nogle mindre hold, hvor rammerne er til at engagere sig med dem som træner, og hvor jeg som underviser kan have fuldt fokus på de enkeltes behov. For mig er stemningen på et hold altafgørende for om træningen bliver god, og om man som deltager har lyst til at give sig hen. Så jeg gør mig umage for at skabe en god stemning og lære deltagerne at kende, så de føler sig trygge med mig og hinanden.”


Hvad er dine bedste tips til at få bevægelse ind i hverdagen?

”Find ud hvad du synes er sjovt. Hvis bevægelse føles som en sur pligt, bliver det aldrig godt. Find en bevægelsesform eller sportsgren du kan lide – eller gerne vil prøve af. Det kan være en god idé at få en træningsmakker, finde et hold eller en træner du godt kan lide. Det hjælper på motivationen.”

”Jeg “lærte” at løbe da jeg som 20-årig gik på Stepz 1-årige danseuddannelse. Her fik vi en fysisk træner tilknyttet som vi løb med hver uge. Hun var supersej og motiverende, og hun inkorporerede hele tiden små lege og udfordringer, som fik mig til at glemme, at det var hårdt at løbe. Det var en helt ny verden for mig og nu elsker jeg løb, fordi det er simpelt og effektivt både for krop og sind. 

Jeg synes der er kommet mere fokus på alsidige sportsgrene og fritidsaktiviteter de seneste år – måske en positiv konsekvens af corona. Det er bare med at komme i gang med at prøve det af.”

Hvad kunne du godt tænke dig at blive bedre til?

”Jeg vil virkelig gerne danse igen. Da jeg dansede, fløj tiden afsted og jeg elsker både træningen og at optræde til shows. Jeg var ret god engang og optrådte for forskellige kunstnere og var cheerleader for FCK.”

”Desværre fik jeg ikke prioriteret det nok dengang jeg læste. Jeg havde travlt med studiejobs og var væk på udveksling, hvor jeg ikke fik holdt det ved lige. Da jeg kom hjem, blev jeg booket til et show og jeg følte mig som en idiot. Jeg kunne simpelthen ikke følge trinene. Hver gang de andre gik til højre, gik jeg til venstre. Det var meget mærkeligt for mig. Jeg har altid haft let ved at lære en koreografi og glædede mig altid til at gå på scenen og give den gas, men det show blev det sidste for mig. Jeg keglede rundt og synes det var super flovt. Det er egentlig fjollet, at én dårlig oplevelse på scenen har afholdt mig så længe for at komme i gang igen. Det skal der laves om på nu.” 

Læs videre

Emilies rethinkit favoritter

Det rette sæt træningstøj bliver automatisk en motivationsfaktor for Emilie Hage, når hun selv træner eller underviser andre. Her er seamless-sættet og tracksuitet perfekt, da det både er funktionelt og nemt kan kombineres med hverdagstøjet.  


Se Emilies favoritter her

om at drømme stort og arbejde sig hen mod det

Enna Pehadzic

Mød 25-årige Enna, der er bosat i København og til dagligt er professionel basketballspiller. Allerede som 16-årig flyttede Enna hjemmefra for at udleve sin drøm som basketballspiller, og hun har siden både spillet i Italien og USA på professionelt plan.


Læs mere her