Mette Karrebæk: Ønsket om at finde balancen i en travl hverdag

Mød Mette Karrebæk, der er Creative Director hos Rethinkit Studios, hvor hun til dagligt er med til at kreere de smukke drops. Mette er mor til tre skønne børn, og sammen bor de med hendes kæreste i Præstø, hvor nærhed, velvære og kærlighed bliver vægtet højt. Balance og egenomsorg er essentiel for Mettes hverdag, men det kan til tider være svært at prioritere i en travl hverdag med arbejde, familie, renoveringsprojekter og fysisk aktivitet på programmet.

I dette interview har vi fået fornøjelsen af at stille Mette nogle spørgsmål for at blive klogere på en af de seje kvinder, der står bag Rethinkit. Her fortæller hun blandt andet om hvad sundhed er for hende, hvordan Rethinkit startede og hvorfor hun øver sig i at værne om sig selv og sin familie.

Hvad er historien bag Rethinkit?
”Idéen til Rethinkit ligger flere år tilbage og har været en lang proces. Vi følte, at der var et behov for et brand, hvor ansvarlighed og tillid til produktet var indtænkt i design- og produktionsprocessen. For os hænger en aktiv livsstil og sundhed uløseligt sammen med at værne om naturen og miljøet, så vi tænkte, at det selvfølgelig måtte kunne forenes.”

“Men med et stærkt ønske om, at være mere end ”kun” genanvendelige materialer, kom tanken om at skabe at brand, der kunne forene fashion med sportswear. Vi ville skabe beklædningsgenstande, der kunne dække mere end blot ét behov. Tøjet skal være lige så cool på farten, på jobbet, som på yogamåtten eller en tur i skoven. På den måde kan man minimere mængden af items i klædeskabet og skabe alsidig og tidløse designs man leder efter i vasketøjskurven. Det er vores mål.”

Hvad finder du inspiration i, når du designer for Rethinkit?
“Det lyder så banalt at sige ”livet”, men livet inspirerer mig. Hverdagen, mode og forskellige ting jeg støder på og ja, så finder jeg meget inspiration i naturen – strukturer, skygger, faconer, dufte, farver og fornemmelser. Hvert nyt Rethinkit drop har sin egen lille fortælling og tema, der udspringer fra et univers og en “vibe” – den historie danner rammen for prints, farver og udformningen af de forskellige styles.”

Hvordan ville dine familie og venner beskrive dig?
”Min kæreste beskriver mig ofte som en arbejdshest og noget af det mest pligtopfyldende der findes. Dette kan dog også være en hæmsko, da jeg nok til tider presser mig selv udover grænsen. Han nævner også altid, at jeg besidder en hel speciel form for humor, som mange i vores omgangskreds nyder rigtig godt af.”

”Jeg er en person som lægger 100% i alt hvad jeg gør. Jeg er et kæmpe familiemenneske og elsker at bruge tid med sine nærmeste og mine tre skønne børn betyder alt. Men jeg har også et kæmpe ønske om at Rethinkit bliver en succes og vil gå igennem ild og vand for dette.”


Hvad er egenomsorg for dig?

”Ja, det er egentlig et godt spørgsmål. Som mor til 3 med fuld fart på arbejdet, som selvstændig og med diverse renoveringsprojekter er egenomsorg ikke altid lige en prioritet – og det er jo egentligt et problem. Det er nok lidt ligesom iltmasken i en flyvemaskine – du skal tage den på selv først før du kan hjælpe dine nærmeste. Men når hverdagen drøner derudad, kan det være sindssygt svært ikke at glemme sig selv.”

”Men i virkeligheden er min bedste egenomsorg måske lige nu, når jeg frit vælger hvad jeg vil bruge min tid til og ikke er låst af ”skal” og ”burde”. Men ja, det skal klart prioriteters mere – måske jeg faktisk ville blive en bedre version af Mette – note to self.”

Hvad er sundhed og velvære for dig?
“Jeg ved, at det kan være udskældt at snakke om balance mellem arbejde og fritid, men det er dog noget jeg anser for at være essentielt. Mit arbejde fylder meget i min hverdag og derfor er det vigtigt for mig at finde en balance, hvor jeg kan tappe ind og ud af begge dele. For eksempel kan jeg på hjemmekontoret lægge en hurtig tur i løbeskoene ind i løbet af dagen eller tage 10 minutter på romaskine, hvis jeg har brug for at få bevæget kroppen og få clearet hovedet.
På kontoret er vi netop ved at få etableret et træningsstudie, så alle får mulighed for at være aktive i løbet af dagen. Jeg tror, at det er megavigtigt, selvfølgelig for den umiddelbare sundhed, men også for den indre mentale del.”

“Derhjemme har vi en dejlig urtehave og vores kost består derfor i store dele af året af hjemmedyrkede grøntsager. Jeg ved ikke om det er sundere, men det er godt for sjælen. Lykken ved at høste årets første tomat er uovertruffen. Børnene kan løbe ud om morgenen og plukke en skoleagurk til madpakken, og ærter når de kommer hjem. Det kan sgu’ noget.”

”Når dette er sagt, så er en ting det ideelle ønske om sundhed og velvære – men i praksis kan det være svært at føre ovenstående ud i livet til perfektion. Det sker nok mere i glimt end som en reel balance – det er helt klart nemmere sagt en gjort. Tit bliver det et mere halvkvalt forsøg på at nå det hele med et resultat, der må siges at være middelmådig og ikke synderligt i balance.”


Hvornår føler du dig presset og hvordan holder du dig mental sund i de perioder?
”Jeg føler mig selvfølgelig meget presset i perioder eller hvis der sker noget uventet der skal håndteres – det er klart. I en ung virksomhed som Rethinkit Studios, er alt i en proces, der hele tiden er foranderlig og der er utroligt mange forskellige arbejdsopgaver, som skal håndteres og koordineres af få personer. Det er superfedt, men det giver også nogle søvnløse nætter, et bankende hjerte og nogle til tider ekstremt svedige håndflader.”

”På nogen områder er jeg et kæmpe mentalt rodehoved og kan egentlig godt lide at have mange bolde i luften på samme tid. Men på den anden side er jeg også enormt perfektionistisk og ønsker at resultatet skal være top – og de to sider af mig kan virkelig godt stresse hinanden og give mental ubalance.”

”Men jeg øver mig i ikke at tage mine tanker for højtideligt. Fordi for mig er det tit dem, der overgør tingene og er med til at presse en travl situation yderligere. Netop fordi den mentale sundhed er så vigtig og samtidig så svær at praktisere. Derfor har vi gjort det til en af de vigtigste emner at kommunikere gennem Rethinkit – med os selv som forsøgskaniner. Så spørg mig gerne igen om et år.”

Hvordan finder du balancen mellem arbejde og familieliv – og hvilke udfordringer oplever du?
”Det er virkelig svært. Jeg synes kunsten er at være reelt til stede i familien når det er familietid og ikke bare fysisk. Men at tanker og indre fokus ikke er alle mulige andre steder – for det er sgu ufedt og ikke særligt moderne og 2022 agtigt.”

”Det kan godt være, at det ikke forventes, at der bliver bagt speltboller og syltet rødbeder, men at være sammen når man er sammen, er vel det mindste man kan gøre. Men det gør det ikke mindre svært at praktisere. Jeg øver mig og synes også, at jeg er blevet bedre til det – især i perioder med overskud. I travle perioder falder jeg nærmere ind i de gamle mønstre.”


Hvad kunne du godt tænke dig at blive bedre til?

”At ikke lade mig stresse af ting, der er ude af mine hænder, samt acceptere at ting tager tid og ikke alt er perfekt første gang.”

”Og på det personlige plan at være mere til stede når jeg er sammen med min familie.”

Hvordan ser din morgen ud?
”Jeg elsker mine morgner. Jeg står som regel tidligt op og mellem kl. 4-5 går på hjemmekontoret, især i perioder hvor der er rigtigt meget tryk på. Det giver nogle gode effektive timer inden resten af familien står op. Derefter er vi sammen indtil børnene skal i skole.”

Læs videre

Mettes rethinkit favoritter

For Mette Karrebæk skal træningstøj være nemt og alsidigt – der er jo større chance for at man får bevæget sig lidt i løbet af dagen, hvis man allerede har noget af træningstøjet på. Den behagelige sports-bh fra Rethinkit er hvert fald blevet en fast del af hverdagsgarderoben, så hun er et skridt tættere på løbeturen.


Se Mettes favoritter

”Jeg har styrken fra mit ophav”

Aviaja Asa

Aviaja har som grønlandskdansker fundet styrken i sit ophav og sårbarheden omkring den. Hun tror påvigtigheden ved at forblive nysgerrig på sig selv og andre, og blive ved med at tilføje ny viden til hendes hverdag.


Læs mere her